Review | Catrice Matt 6hr Lip Artist

Elk halfjaar voegen Catrice en Essence een aantal nieuwe producten toe aan hun assortiment, en schrappen ze een aantal oude producten. De nieuwe producten van Catrice liggen sinds begin augustus in Kruidvat filialen. Ik nam twee van de Matt 6hr Lip Artists (€4,99 per stuk) mee. Hoe mat zijn ze, en blijven ze echt zes uur mooi zitten? Lees verder voor mijn review!

Every six months Catrice and Essence add new products to their lines, and discontinue some of the old products. The new Catrice products have been available in Kruidvat stores in the Netherlands for about a month now. I bought two of the Matt 6hr Lip Artists (€4,99 / £4,20 / $5,60 a piece). How matte are they, and do they really last six hours on the lips? Read on for my review!
01-001

”Matte lipstick die de lippen tot 6 uur lang een intense kleur geeft. Voor een fluweelzacht gevoel op de lippen.” De Matt Lip Artists zijn twist-up sticks die beloven je lippen een langhoudende, matte, intense kleur te geven die je lippen niet uitdroogt. Klinkt goed toch? Ik kocht de kleuren ”020 Best ROSEbuddies Forever” en ”070 First bROWn Ticket”. Ik ben vooral benieuwd of ze écht mat zijn, want dat blijkt bij goedkopere matte lipproducten vaak toch een challenge.

”Matte lipstick that coats lips in intensive colour for up to 6 hours. For a velvety-soft lip feel.” The Matt Lip Artists are twist up sticks that promise to give your lips a long lasting, matte, intense colour that doesn’t dry out your lips. Sounds good right? I bought the colours ”020 Best ROSEbuddies Forever” and ”070 First bROWn Ticket”. I especially want to know if they really are matte, because that often seems to be a bit of a challenge for inexpensive matte lip products.   
06-001
07-03.jpg

020 BEST ROSEBUDDIES FOREVER
”Best ROSEbuddies Forever” is een donkerroze kleur. Zoals je in de armswatch hierboven kunt zien is deze kleur niet zo gepigmenteerd na twee applicaties als ”First bROWn Ticket”. Ook is hij wat droger, minder crèmig, wanneer je hem aanbrengt. Hij droogt de lippen hierdoor wat meer uit dan de andere kleur. Gelukkig maakt hij mijn lippen niet oncomfortabel droog. De kleur is niet transfer proof en blijft bij mij geen zes uur mooi en intens zitten. Wel slijt hij relatief mooi, zonder ”af te brokkelen”.

”Best ROSEbuddies Forever” is a rosey colour. As you can see in the arm swatch above the colour isn’t as pigmented in two swipes as ”First bROWn Ticket”. It also applies a bit drier, less creamy. This means it dries out the lips a bit more than the other colour. Luckily it doesn’t make my lips uncomfortably dry. The colour isn’t transfer proof and doesn’t stay on perfect and intense for six hours. The colour does wear off quite nicely, without ”crumbling off”.


070 FIRST BROWN TICKET
Persoonlijk vind ik ”First bROWn Ticket” meer een bordeaux-achtige kleur. Niet echt bruin, maar ook niet echt rood. Deze kleur brengt iets crèmiger aan dan ”Best ROSEbuddies Forever”, en geeft hierdoor ook meer pigment af in één applicatie. Ondanks de matte finish droogt hij mijn lippen hierdoor nauwelijks uit. Net als ”Best ROSEbuddies Forever” is deze kleur niet transfer proof, en hij blijft geen zes uur perfect zitten. Hij slijt een beetje vlekkerig, maar dit vind ik niet heel storend.

Personally I think ”First bROWn Ticket” is more of a burgundy-ish colour. Not really a brown, but not really a red either. This colour applies a bit more creamy than ”Best ROSEbuddies Forever”, and because of that it’s also a bit more pigmented after one swipe. This also means it hardly dries out the lips, even though it dries matte. Just like ”Best ROSEbuddies Forever” this colour isn’t transfer proof, and it doesn’t stay on evenly for six hours. The colour wears off a bit patchy, but nothing too annoying in my opinion.

Eerlijk gezegd had ik al verwacht dat deze lipproducten niet zes uur lang perfect op mijn lippen zouden blijven zitten. Goedkopere lipproducten staan over het algemeen niet echt bekend om hun ”langhoudendheid”. Ik ben zelf allang blij dat deze producten écht matte opdrogen in tegenstelling tot andere goedkopere matte lipsticks. Als je een betaalbaar lipproduct zoekt dat matte opdroogt maar je lippen niet erg uitdroogt, zou ik deze zeker aanraden!

Honestly I didn’t really expect these lip products to stay on perfectly for six hours. Budget lip products aren’t necessarily known for their longevity. I’m happy enough with the fact that these lipsticks actually dry matte, unlike many other matte budget lipsticks. If you’re looking for an inexpensive matte lip product that doesn’t really dry out your lips, I’d definitely recommend these!


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
New In | Big beauty haul (Antipodes, NYX, Max Factor, and more)
Review | Essence Velvet Matt Lipstick & Velvet Stick Matt Lip Colour
Review | Three new Catrice Ultimate Nail Lacquer colours
Haul | New Catrice products for spring 2016

Haul | New Essence products for spring 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s