Skincare Journey | Part III: shit, I’m going on vacation!

Na een stel skin freakouts overleefd te hebben had ik eindelijk het idee dat mijn huid/huidverzorging ergens op begon te lijken. Maar toen realiseerde ik me iets: shit, ik ga volgende week op vakantie! En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wanneer ik terugkom van vakantie ziet mijn huid er meestal vrij crappy uit. Ik denk dat dat vooral komt doordat je je op vakantie vaak niet aan je gewone huidverzorgingsroutine houdt. Omdat je andere (leukere) dingen aan het doen bent, je niet al je gebruikelijke producten mee kunt nemen, of je gewoon te lui bent (en als je net als ik een gevoelige huid hebt helpt dat ook niet echt).

After a couple of skin freakouts I finally felt like I was getting somewhere with my skin/skincare again. But then it dawned on me: shit, I’m going on vacation next week! And I don’t know about you guys, but when I’ve been on vacation my skin usually looks pretty crappy. I think it mainly has to do with the fact that you often don’t really follow your usual skincare routine while on vacation. Either because you’re doing other (more fun) stuff, can’t bring all of your usual products, or are just too lazy (and if you have sensitive skin like me that doesn’t really help either).
deze2

Ik ga maar vier dagen weg dus ik vind het onzin om ál mijn gebruikelijke producten mee te nemen, maar ik wil ook niet dat mijn huid er naderhand weer shitty uitziet. In deze post vertel ik jullie over de vakantie-gerelateerde-veranderingen die ik gemaakt heb!

I’m only going away for four days so I’d feel crazy packing all of my skincare products, but at the same time I don’t want my skin to freak out and look like shit again. In this post I’ll talk about the vacation-related-changes I’ve made!


SIMPLIFY

Ik probeer mijn huidverzorgingsroutine wat te verkleinen door een paar producten te schrappen. Nu gebruik ik bijvoorbeeld twee verschillende crèmes voor dag en nacht, en een losse oogcrème, maar op vakantie neem ik maar één crème mee die ik voor de dag en de nacht én als oogcrème gebruik. Ook neem ik denk ik geen ”treatments” (spot-treatment crème, maskers etc.) mee.

I try to ”shrink” my skincare routine a bit by ”eliminating” a couple of products. For example, right now I’m using two different creams for the day and the night, and a seperate eye cream, but on vacation I’m only taking one cream, which I’ll use for day and night and as an eye cream. I also think I won’t be taking any treatments (spot treatment cream, masks etc.) with me.


PACKAGING

Het is niet de bedoeling dat de verzorgingsproducten die je meeneemt vervolgens je hele tas of koffer onderlekken. Daarom kies ik producten niet alleen op werking maar ook op verpakking. Geen grote potten (of spuitbussen, als je gaat vliegen), maar pompflesjes of tubes. Neem je het vliegtuig? ”Verpot” je favoriete producten dan naar flesjes/potjes van minder dan 100ml (per stuk), of zoek mini-versies van de producten of mini-alternatieven.

Obviously you don’t want the beauty products you take with you to leak all over your bag or suitcase. That’s why I don’t only look at the product itself but also at the packaging of the products. No big jars (or spray cans, if you’re going by plane), but tubes or packaging with a pump. Are you travelling by plane? ”Depot” your favourite products to bottles/jars that hold under 100ml (a piece), or look for mini versions of the products or mini alternatives.
P1030455

WIPES
Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van make-upremover doekjes, de meeste prikken nogal op mijn huid en rond mijn ogen, en je moet er zo veel mee ”schrobben” om je make-up er goed af te krijgen. Ik gebruik normaal gesproken dus een cleansing balm om mijn make-up te verwijderen, maar dat is teveel gedoe voor op vakantie. Dus neem ik de Garnier Skin Naturals Micellaire Reinigingsdoekjes (de enige doekjes die mijn huid/ogen niet zo irriteren) en een reinigingscrème in een tubetje mee.

Personally I’m not really a fan of cleansing wipes. Most of them burn my skin and eyes, and I feel like you have to ”scrub” your face a lot to get your makeup off. So usually I use a cleansing balm to remove my makeup. But that’s too much of a hassle on vacation, so I’m taking the Garnier Skin Naturals Micellar Cleansing Wipes (the only wipes that don’t burn my skin/eyes that much) and a cleansing cream in a little tube.


EASE INTO IT

Ik denk dat ik me een paar dagen voordat ik op vakantie ga al aan de aangepaste ”routine” ga houden om te kijken hoe mijn huid reageert. Gaat het goed, dan is dat mooi. Zo niet, dan is dat balen, en probeer ik na de vakantie mijn huid weer zo snel mogelijk op de rit te krijgen haha!

I think I’ll start following my ”adjusted routine” a couple of days before I’m going on vacation to see how my skin will react. If it goes well then that’s cool. If it doesn’t then that’s shit, and I’ll try to get my skin in better condition as soon as possible when I get back from vacation haha!
P1030473-001.JPG

WHAT I’M TAKING
Verwijderen/reinigen: Garnier Skin Naturals Micellaire Reinigingsdoekjes (make-upremover), First Aid Beauty Face Cleanser (ochtend- en avondreiniging)
Tonen: Lush Tea Tree Water (ochtend), First Aid Beauty Facial Radiance Pads (avond)
Moisturisen: First Aid Beauty Ultra Repair Face Moisturizer (ochtend, avond, ogen), First Aid Beauty Ultra Repair Cream (droge plekjes)
Tools: 1 muslin cloth

Remove/cleanse: Garnier Skin Naturals Micellar Cleansing Wipes  (makeup remover), First Aid Beauty Face Cleanser (morning and evening cleanse)
Tone: Lush Tea Tree Water (mornings), First Aid Beauty Facial Radiance Pads (evenings)
Moisturise: First Aid Beauty Ultra Repair Face Moisturizer (mornings, evenings, eyes), First Aid Beauty Ultra Repair Cream (dry patches)
Tools: 1 muslin cloth


Welke huidverzorgingsproducten nemen jullie mee (of juist niet) op vakantie?

Which skincare products do you guys take (or definitely don’t take) with you on vacation?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Skincare Journey | Part I
Skincare Journey | Part II: Lush Celestial & Skin Drink moisturisers
BeautyBay & FeelUnique wish list (spring/summer 2016)

10 Beauty Products I Want To Try This Year (in Dutch)
10 Beauty Products I Want To Try This Year (in English)

Advertisements

2 thoughts on “Skincare Journey | Part III: shit, I’m going on vacation!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s