Review | Essence The Glow Must Go On palette & Shine Bright nail polish

Mensen, they’re still out there!! De Essence Bloggers’ Beauty Secrets palettes en nagellakken bedoel ik haha. Ik was eerst niet van plan om deze review te schrijven omdat ik dacht dat het al te laat was en alles allang uitverkocht zou zijn, maar blijkbaar zijn ze nog te vinden bij verschillende Kruidvat filialen en op Kruidvat’s website! Dus bij dezen mijn review van het ”The Glow Must Go On Bronzing & Highlighting Palette” en de matchende nagellak van Nederland’s eigen Serena Verbon van Beautylab!

Guys, they’re still out there!! The Essence Bloggers’ Beauty Secrets palettes and nail polishes I mean haha. I wasn’t planning on reviewing this because I thought it was too late and everything would’ve been sold out by now, but apparently they can still be found at several Kruidvat stores and on Kruidvat’s website! So here’s my review of the ”The Glow Must Go On Bronzing & Highlighting Palette” and the matching nail polish by Holland’s own Serena Verbon from Beautylab!
P1020604

BRONZING & HIGHLIGHTING PALETTE in ”04 The Glow Must Go On” | €4,99
Dit palette is één van de vier palettes gemaakt door internationale beautybloggers in samenwerking met Essence, en is gecreëerd door de Nederlandse Serena Verbon. Het palette bestaat uit drie glanzende bronzerkleuren die individueel gedragen kunnen worden of gemengd kunnen worden, een highlighter, twee matte oogschaduwkleuren, en een kwastje. Het palette heeft een zomerse verpakking met turquoise accenten en bevat een spiegeltje. De verpakking is van karton, maar is toch redelijk stevig.

This palette is one of the four palettes made by international beauty bloggers in coorperation with Essence, and is created by the Dutch Serena Verbon. The palette consists of three shiney bronzing colours that can be worn individually or can be mixed, a highlighter, two matte eyeshadow colours, and a little brush. The palette has summery packaging with turquoise accents and contains a mirror. The packaging is made out of cardboard, but is still quite sturdy.

Ik had al in een paar reviews gelezen dat de pigmentatie goed was, maar wow, zó goed had ik het niet verwacht! Ten eerste de ster van de show, de bronzer in het midden genaamd ”Glowing Bronzer”. Alle drie de kleuren zijn even mooi en glanzend. Zelf ben ik niet zo van de glanzende bronzers, maar als oogschaduws zijn ze ook prachtig! Ook de highlighter genaamd ”Honey Glow Highlighter” is erg mooi. Het lijkt een witte kleur, maar geswatcht heeft hij een gouden glans. Voor de donkere huid is hij denk ik te licht, maar heb je een donkere huid dan zou je hem als oogschaduw kunnen gebruiken, en de bronzer kleuren als highlighters. De matte oogschaduws genaamd ”Cinnamon Eyeshadow” (oranje) en ”Sandalwood Eyeshadow” (warm donkerbruin) zijn ook goed gepigmenteerd. Wel zijn alle kleuren wat poederig, dus ik zou mijn kwast even aftikken voor het aanbrengen.

I’ve read that the pigmentation was good in a couple of reviews, but wow, I didn’t expect it to be this good! First of all the star of the show, the bronzer in the middle named ”Glowing Bronzer”. All three colours are equally pretty and glowy. Personally I’m not really a shimmery bronzer person, but they’re great as eyeshadows as well! The highlighter named ”Honey Glow Highlighter” is pretty too. It looks like a white colour, but swatched it has a golden sheen. For dark skin it’s probably too light, but if you have a dark skintone you could use it as an eyeshadow, and use the bronzing colours as highlighters. The matte eyeshadows named ”Cinnamon Eyeshadow” (orange) and ”Sandalwood Eyeshadow” (warm dark brown) are nicely pigmented as well. All colours are a bit powdery though, so I’d suggest tapping off the excess before applying.
P1020593

Foto links: de drie kleuren van de ”Glowing Bronzer” en alle drie de kleuren gemengd (rechts op foto). Foto rechts: v.l.n.r. de ”Honey Glow Highlighter”, de ”Cinnamon Eyeshadow”, en de ”Sandalwood Eyeshadow”.
Photo left: the three colours of the ”Glowing Bronzer” and all three colours mixed (far right in picture). Photo right: from left to right the ”Honey Glow Highlighter”, the ”Cinnamon Eyeshadow”, and the ”Sandalwood Eyeshadow”.


Het kwastje dat bij het palette zit is op zich prima, maar naar mijn mening niet per se een nodige toevoeging. Het kwastje is zacht, maar best klein. Je zou er je highlighter mee aan kunnen brengen, maar voor bronzer vind ik hem persoonlijk te klein.
Ondanks dat het palette bestaat uit warme kleuren en ik vaak voor koelere kleuren ga, zie ik het mezelf vaak gebruiken. Het is namelijk een goed palette voor wanneer je een glowy look wilt deze zomer, maar ook wanneer je een warme ”falling leaves inspired” look wilt in de herfst. Als je hem nog kunt vinden, zou ik hem zeker kopen!

The brush that comes with the palette is okay, but not really a necessity in my opinion. It’s soft, but pretty small. You could use it to apply your highlighter, but for bronzer it’s a bit too small in my opinion.
Even though the palette exists of warm colours, and I often go for cooler colours, I can see myself using this a lot because it’s a great palette if you want a glowy look for summer, but also if you want a ”falling leaves inspired” look for autumn/fall. If you can still find it, I say: buy it!
P1020598

Ogen: de drie kleuren van de ”Glowing Bronzer” gemixt op het ooglid en onder de onderste wimperrand, ”Cinnamon” in de crease, ”Sandalwood” in de buitenste ooghoek en onder de onderste wimperrand, en de ”Honey Glow Highlighter” in de binnenste ooghoek. Gezicht: de donkerste twee kleuren van de ”Glowing Bronzer” als ”contour topper”/bronzer en ”Honey Glow Highlighter” op de jukbeenderen en neusbrug.
Eyes: the three colours of the ”Glowing Bronzer” mixed on the eyelid and under the lower lash line, ”Cinnamon” in the crease, ”Sandalwood” in the outer V en under the lower lash line, and the ”Honey Glow Highlighter” in the inner corner. Face: the darkest two colours of the ”Glowing Bronzer” as a ”contour topper”/bronzer, and ”Honey Glow Highlighter” on the cheekbones and nose bridge.


BLOGGERS’ BEAUTY SECRETS NAIL POLISH in ”04 Shine Bright” | €1,89
Ook deze nagellak is gecreëerd in samenwerking met Serena. Het is een zomerse turquoise kleur die matcht met de verpakking van het palette. Helaas ben ik hierover minder te spreken dan over het palette. De kleur is prachtig, maar de formule is niet mijn ding. Misschien heb ik een ”slechte” gekregen, want in verschillende reviews las ik dat de formule dun en makkelijk aan te brengen is. De mijne is echter behoorlijk dik, bijna stroperig! Hij dekt goed, maar brengt behoorlijk streperig aan. Op de swatch foto lijkt het wel mee te vallen, maar dat komt omdat ik sommige nagels opnieuw gedaan had. Dus sorry, it’s a no from me. Jammer, want ik vind de kleur heel tof!

This nail polish is created in coorperation with Serena as well. It’s a summary turquoise colour that matches with the packaging of the palette. Unfortunately I’m not as big a fan of the nail polish as I am of the palette. The colour’s pretty, but the formula isn’t my thing. Maybe I have a ”faulty” one, because in several reviews I read that the formula is thin and easy to apply. However mine is very thick, almost goopy! It’s opaque but applies very stripey. On the swatch photo it doesn’t seem that bad, but that’s because I redid a couple of nails. So, sorry, it’s a no from me. Too bad because I really like the colour!


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Essence The Velvets & 2in1 Eyeshadow&Liner
Review | Essence Forbidden Volume False Lash Mascara Topcoat
Review | Essence Velvet Matt Lipstick & Velvet Stick Matt Lip Colour
Review | Three new Catrice Ultimate Nail Lacquer colours
Review | MUA Elysium Palette

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s