Review | Essence The Velvets & 2in1 Eyeshadow&Liner

Zoals je misschien gezien hebt in mijn haul met nieuwe Essence producten, heb ik twee van de nieuwe The Velvets oogschaduws gekocht, en één van de nieuwe 2in1 Eyeshadow & Liners. Ik kom er nu pas aan toe om ze te reviewen (oeps), maar ik heb ze dus in ieder geval goed uit kunnen proberen haha. Benieuwd? Lees dan verder!

As you might’ve seen in my haul with new Essence products I bought two of the new The Velvets eyeshadows, and one of the new 2in1 Eyeshadow & Liners. I hadn’t come around to reviewing them up till now (oops), but at least I’ve had enough time to try them out haha. Want to know more? Read on!
een
05 Taupe Secret, 07 You Better Mauve!, 06 She's Got The Mauve

The Velvets Eyeshadow in ”05 Taupe Secret” & ”07 You Better Mauve!”
De The Velvets oogschaduws kosten €1,99 en zijn te koop bij Kruidvat. Voor budget oogschaduws vind ik ze er mooi uitzien. De verpakking is stevig, en de oogschaduws hebben een mooi patroontje. Ik kocht de kleuren ”05 Taupe Secret”, een koele taupe kleur, en ”07 You Better Mauve!”, een wat donkerdere oudroze kleur.
De oogschaduws zijn redelijk goed gepigmenteerd en hebben een satijnen finish. Ze zijn dus niet helemaal mat, maar hebben een soort zachte ”glans”, zonder echt glanzend te zijn. Wel zijn ze erg zacht en poederig. Vergeet dus niet even je kwast af te tikken voordat je de oogschaduws aanbrengt, anders krijg je fall-out!

The The Velvets eyeshadows cost €1,99 (approx. £1,50 / $2,20) and can be found at Kruidvat (in the Netherlands and Belgium). I think they look nice for budget eyeshadows. The packaging is sturdy, and the eyeshadows have a cute pattern. I bought the colours ”05 Taupe Secret”, a cool toned taupe colour, and ”07 You Better Mauve!”, a dark-ish mauve colour.
The eyeshadows are quite pigmented and have a satin finish. They aren’t completely matte, but they have a kind of ”sheen”, without really being shiney or shimmery. They are quite soft and powdery though, so don’t forget to tap off the excess before you apply the shadows, otherwise you’ll get fall-out!

05 Taupe Secret
07 You Better Mauve!
Boven/Top:
Essence The Velvets Eyeshadow in ”05 Taupe Secret”. Onder/Bottom: Essence The Velvets Eyeshadow in ”07 You Better Mauve!”

2in1 Eyeshadow & Liner in ”06 She’s Got The Mauve”
De 2in1 Eyeshadow & Liners kosten €2,89 en zijn te koop bij Kruidvat. Het zijn twist-up chubby sticks die als oogschaduw en als eyeliner gebruikt kunnen worden. De verpakking is redelijk stevig (ook fijn: de dop ”klikt” dicht als je hem aanduwt, dus hij kan er niet zomaar af schuiven). De kleur ”06 She’s Got The Mauve” is een oudroze/bruinige kleur met een shiney finish. Als je een dikke laag aanbrengt is de kleur vrij donker, maar als je een dunner laagje aanbrengt is het een mooie roségoud-achtige kleur (zie ”oogswatches” hieronder). Persoonlijk vind ik de punt te dik om er een lijntje mee op mijn ooglid te zetten, maar als oogschaduw of onder mijn onderste wimperrand vind ik hem wel fijn. Het product is longlasting, en creast niet als je er een beetje oogschaduwbasis of concealer onder aanbrengt.

The 2in1 Eyeshadow & Liners cost €2,89 (approx. £2,25 / $3,20) and are available at Kruidvat (in the Netherlands and Belgium). They are twist up chubby sticks that can be used as an eyeshadow or as eyeliner. The packaging is quite sturdy (nice detail: the lid ”clicks” shut when you put it on, so it can’t accidentally slide off). The colour ”06 She’s Got The Mauve” is a mauve/brownish colour with a shiney finish. When you apply a thick layer the colour’s quite dark, but when you apply a thinner layer it’s a nice light rose gold-ish colour (see ”eye swatches” below). Personally I find the point to be too thick to line my upper lid/lash line, but I do like it as an eyeshadow or under my lower lash line. The product is long lasting and doesn’t crease when you apply a bit of eyeshadow base or concealer underneath.
twee
06 She's Got The MauveP1020302-001
Met de 2 in 1 Eyeshadow & Liner in ”06 She’s Got The Mauve” over het hele ooglid en onder de onderste wimperrand, en de The Velvet oogschaduw in ”07 You Better Mauve!” in de arcadeboog, buitenste ooghoek, en de buitenste 1/3 van de onderste wimperrand.
With the 2 in 1 Eyeshadow & Liner in ”06 She’s Got The Mauve” over the entire lid and under the lower lash line, and the The Velvet Eyeshadow in ”07 You Better Mauve!” in the crease, outer V, and the outer 1/3 of the lower lash line.


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Haul | New Essence products for spring 2016
Review | Essence Forbidden Volume False Lash Mascara Topcoat
Review | Essence Velvet Matt Lipstick & Velvet Stick Matt Lip Colour
Review | Essence Waterproof Eyebrow Topcoat

Advertisements

2 thoughts on “Review | Essence The Velvets & 2in1 Eyeshadow&Liner

    1. Puck van Rooij

      Ja, als basics zijn ze handig, vooral als je niet in de weer wil zijn met palettes. Het zijn prima single oogschaduws, maar ja, als je meerdere palettes hebt is de kans groot dat je al soortgelijke kleuren hebt, dus dan zijn deze oogschaduws niet zo spannend haha!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s