Skincare Journey | Part II: Lush Celestial & Skin Drink moisturisers

In Skincare Journey Part I vertelde ik jullie al dat ik op zoek ben naar mijn holy grail huidverzorgingsproducten. Er zijn natuurlijk bizar veel verschillende producten verkrijgbaar, maar na wat ”onderzoek” gedaan te hebben naar moisturisers voor de droge en gevoelige huid kwam ik onder anderen uit op Celestial en Skin Drink van Lush. Ik besloot Celestial uit proberen. Van Skin Drink nam ik een testertje mee. Lees verder voor mijn reviews! ;)

In Skincare Journey Part I I already told you guys I’m on a quest to find my holy grail skincare products. Obviously there’s an insane amount of products available, but after doing a bit of ”research” for moisturisers for dry and sensitive skin I found (amongst others) Celestial and Skin Drink from Lush. I decided to try Celestial. I also got a little sample of Skin Drink. Read on for my reviews! ;)
P1000134

CELESTIAL | €18,25 for 45g
Celestial bevat onder andere vanillewater, cacaoboter, orchidee en amandelmelk. Hij is speciaal gemaakt om de gevoelige huid te verzachten en een beschermende ”barrière” voor invloeden van buitenaf te creëren. De crème is niet zo dik als Skin Drink, maar is alsnog enigszins dik. Ook trekt hij niet heel snel in en blijft er een soort laagje (die ”barrière” dus) achter op je gezicht. Ik had inderdaad het gevoel dat mijn huid hierdoor ”beschermd” werd, vooral tijdens de koudere maanden.

Celestial contains vanilla water, cocoa butter, orchid and almond milk. It’s made specially to soothe sensitive skin and create a protecting ”barrier” against influences from outside. The cream isn’t as thick as Skin Drink but is still kind of thick. It doesn’t absorb very quickly and leaves a slight film (the ”barrier”) on the skin. I did feel that this ”protected” my skin, especially during the colder months.

Mijn huid reageerde goed op de crème. Hij hydrateerde goed, al verhielp hij mijn superdroge plekjes niet echt – maar dat heeft geen enkele crème tot nu toe gedaan. Wel vind zelfs ik hem net wat te dik en vettig voor overdag met warm weer. Ik kan me dus voorstellen dat als je een normale tot vette huid hebt, je hem liever als nachtcrème gebruikt. De crème ruikt vrij amandel- en cacao-achtig. Hij ruikt niet heel sterk, en als je er eenmaal aan ”gewend” bent ruikt hij juist best lekker. De crème is trouwens redelijk zuinig in gebruik!

My skin reacted well to the cream. It hydrated my skin pretty well, but didn’t help my super dry patches that much – no cream has up till now though. I must say that even I think the cream is a bit too thick for during the day with warm weather. I can imagine that if you have normal to oily skin you maybe want to use it was a night cream instead. The cream smells almond- and cocoa-ish. It’s not a very strong scent, and when you ”get used to it” it actually smells quite nice. The cream’s quite economic in use.


SKIN DRINK (sample) | €18,25 for 45g
Skin Drink is een rijke crème voor de (zeer) droge huid. Hij bevat o.a. sesam- en amandelolie. Ik besloot toch een sample van Skin Drink mee te nemen, ook al leek hij me wel heel erg dik. Ik probeerde hem uit als nachtcrème, en ik denk dat ik hem persoonlijk fijner vind dan Celestial! Voor overdag vind ik hem inderdaad te dik (al trekt hij tamelijk snel in), maar als nachtcrème tijdens de koudere maanden vind ik hem heerlijk!

Skin Drink is a rich cream for (very) dry skin. It contains sesam- and almond oil. I decided to get a sample even though the cream seemed a bit too thick for me. I tried it as a night cream, and I think I might like it more than Celestial! For during the day it’s definitely too thick for my taste (even though it absorbs reasonably quickly), but as a night cream for during the colder months I love it!

Als je een vette huid hebt vind je hem misschien zelfs voor ‘s nachts te dik, maar ik denk dat mensen met een normale huid hem misschien wel fijn zullen vinden. De crème ruikt behoorlijk notig, en ook de sesamolie ruik ik hier en daar, maar ook deze geur vond ik op een gegeven moment juist wel lekker. Deze crème is ook zuinig in gebruik overigens! Je kunt de ingrediënten hier vinden.

If you have oily skin you might find this cream to be too thick even as a night cream, but I think that if you have normal skin you might like it. The cream smells very nutty, and I can definitely smell the sesam oil in it, but I kind of started to like the scent after a couple of uses. This cream’s economical in use too by the way! You can find the ingredients here.


Heb jij de Lush moisturisers geprobeerd? En heb je andere huidverzorging aanraders voor de droge en gevoelige huid?

Have you tried any of the Lush moisturisers? And do you have other skincare recommendations for dry and sensitive skin?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Skincare Journey | Part I
BeautyBay & FeelUnique wish list (spring/summer 2016)
My Beauty Backup Stash (Winter 2016)
10 Beauty Products I Want To Try This Year (in Dutch)
10 Beauty Products I Want To Try This Year (in English)

Advertisements

6 thoughts on “Skincare Journey | Part II: Lush Celestial & Skin Drink moisturisers

    1. Puck van Rooij

      Yes! I actually thought it wouldn’t be thick and moisturising enough for my dry skin, so it’s surprising that I think it might be too heavy! So now I have to quickly look into thinner/more fast absorbing moisturisers for when it gets really warm haha!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s