Review | Essence Forbidden Volume False Lash Mascara Topcoat

‘’Valse wimpers? Die heb je niet meer nodig met deze topcoat! De textuur bevat zwarte vezeltjes en wordt aangebracht over elke mascara. Een cool combinatie product voor een intense, dramatische look met valse-wimper effect.’’ – Essence’s website

Mooi! Want valse wimpers staan me vaak zo raar! Maar ja, bij sommige make-uplooks wil je soms toch net dat beetje extra wimper. Geeft deze topcoat een nepwimper effect? Let’s see!


‘’False lashes? There’s no need with this topcoat! Enriched with black fibers, it can be applied on top of any mascara. A cool combination product for an intensive, dramatic look with a false-lash effect.’’ – Essence’s website

Great! Because false lashes usually look so odd on me! But with some makeup looks you still want that extra little bit of lash. Does this topcoat give a false lash effect? Let’s see!
P1020135-001
De Forbidden Volume topcoat is te koop bij het Kruidvat en kost €2,89. Je kunt hem ook kopen via Kruidvat’s website. Er is trouwens een bijpassende mascara te koop. De topcoat zit in een zwart met rode verpakking. Niet mijn favoriet (en lastig te fotograferen!), maar ja, wat wil je voor zo’n klein prijsje? Het borsteltje is vrij groot, maar heeft korte haartjes waardoor hij toch redelijk makkelijk te gebruiken is. Je kunt de ingrediënten hier vinden.

The Forbidden Volume topcoat can be bought at Kruidvat and costs €2,89 (approx. £2,30 / $3,30). You can also buy it on Kruidvat’s website. There’s a corresponding mascara available by the way. The topcoat has black and red packaging. Not my favourite (and hard to photograph!), but who’s going to complain for such a small price? The brush is quite big, but has short bristles which makes it quite easy to use. You can find the ingredient list here.

Omdat de topcoat in combinatie met elke mascara gebruikt kan worden volgens Essence gebruikte ik hem bovenop mijn Essence Get Big! Lashes Waterproof mascara. Het is me niet helemaal duidelijk of je de topcoat op natte of op opgedroogde mascara aan moet brengen, dus ik bracht hem aan op half-opgedroogde mascara. Helaas laat de topcoat mijn wimpers heel erg aan elkaar plakken. Ook verzwaart hij mijn wimpers, dus zakken ze – ondanks dat ik ze krul en er waterproof mascara bij draag – naar beneden. Het is naar mijn mening dus echt geen vervanging voor valse wimpers, want die laten je wimpers niet op naar beneden hangende spinnenpootjes lijken. Het tegenovergestelde juist! Sorry Essence, volgende keer beter!

Because the topcoat can be used in combination with any mascara according to Essence, I used it on top of my Essence Get Big! Lashes Waterproof mascara. I can’t quite make out if you have to apply the topcoat on top of wet or dry mascara, so I applied it on half-dry mascara. Unfortunately the topcoat makes my lashes stick together very badly. It also makes my lashes very heavy, so they start drooping in no time – even though I curl them and apply waterproof mascara first. So in my opinion it definitely isn’t an alternative for false lashes, because false lashes don’t make your lashes look like droopy spiderlegs. Quite the contrary in fact! Sorry Essence, better luck next time!
lashtopcoat
Links: met één laagje Essence Get Big! Lashes Waterproof mascara. Rechts: met twee laagjes van de Forbidden Volume Topcoat er overheen.
Left: with one coat of Essence Get Big! Lashes Waterproof mascara. Right: with two coats of the Forbidden Volume Topcoat on top.

Wat vinden jullie? Is de topcoat een goed alternatief voor valse wimpers?

What do you guys think? Is the topcoat a good alternative for false eyelashes?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Haul | New Essence products for spring 2016
Review | Essence Waterproof Eyebrow Topcoat

Review | Essence Velvet Matt Lipstick & Velvet Stick Matt Lip Colour

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s