Review | Essence Velvet Matt Lipstick & Velvet Stick Matt Lip Colour

Essence introduceerde in maart niet alleen een paar nieuwe Longlasting Lipstick kleuren, maar ook de Velvet Stick Matt Lip Colours. Ik kocht van beide lijnen een lipkleur om te reviewen. Hoe mat zijn ze? Lees door voor mijn reviews! :)

Next to a couple of new Longlasting Lipstick colours, Essence also introduced the Velvet Stick Matt Lip Colour line. I bought one of both to review. How matte are they? Read on for my reviews! ;)
P1000577
P1000614

Essence Longlasting Lipstick in ”24 Velvet Matt”
De lipstick kost €2,39 en is verkrijgbaar bij het Kruidvat en via Kruidvat’s website. Ik kocht de kleur ”24 Velvet Matt” na bij verschillende bloggers swatches gezien te hebben. En ja hoor, de kleur is in het echt net zo tof! Het is een koele, felle paarse kleur die op de lippen lichter is dan de kleur van de stick. De lipstick is matter dan de Velvet Stick Matt Lip Colour, en geeft minder af, maar is alsnog niet zo mat als ik had verwacht. Hij brengt vrij creamy aan en heeft op de lippen meer een satin finish. Niet zo mat als ik zou willen dus, maar ik zie het door de vingers omdat ik de kleur zo mooi vind. ;)

The lipstick costs €2,39 (approx. £1,85 / $2,70) and can be found at Kruidvat stores and on Kruidvat’s website. I bought the colour ”24 Velvet Matt” after seeing swatches at several different blogs. And yes, the colour’s just as amazing in real life! It’s a cool, bright purple colour that’s lighter on the lips than in the tube. The lipstick’s more matte than the Velvet Stick Matt Lip Colour, and doesn’t transfer as much, but still isn’t as matte as I expected. It applies pretty creamy and has a more satin finish on the lips. So not as matte as I’d hoped, but I’m willing to let it slide because I love the colour so much. ;)


Essence Velvet Stick Matt Lip Colour in ”04 Cherry Crash”
De Velvet Stick Matt Lip Colours kosten €1,99 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat filialen met een drie-meter-schap en via Kruidvat’s website. Eerlijk gezegd vind ik de vijf verkrijgbare kleuren niet erg spannend, maar ja, het is dan ook een nieuwe lijn. Ik kocht ”Cherry Crash”, een felle rode kleur die net iets naar het koele neigt. Het is een mooie kleur, maar het probleem is dat er helemaal niks mats aan dit product is! Het brengt behoorlijk creamy aan, en blijft vrij glossy op de lippen. Ook geeft het te pas en te onpas af en is het erg makkelijk te verwijderen. Dit zou allemaal geen probleem zijn als het product niet zou claimen mat te zijn. Maar ja, dat doet het wel, dus dat is een beetje teleurstellend. O ja, het is trouwens geen twist-up potlood, dus je moet hem zelf slijpen (maar dat vind ik persoonlijk niet erg).

The Velvet Stick Matt Lip Colours cost €1,99 (approx. £1,50 / $2,25) a piece and can be found at Kruidvat stores with a three-metre-display or on Kruidvat’s website. Honestly I don’t think the five available colours are very exiting, but then again it’s a new line. I bought the colour ”Cherry Crash”, a bright red colour that’s a bit on the cool side. It’s a nice colour, but the problem is that there’s absolutely nothing matte about this product! It applies quite creamy and stays glossy on the lips. It also transfers on pretty much everything. This wouldn’t be a problem if the product wouldn’t claim to be matte, but it does so it’s a bit dissappointing. By the way, it’s not a twist up pencil, so you have to sharpen it yourself (which doesn’t really matter to me).

Hebben jullie de nieuwe lipproducten van Essence al uitgeprobeerd? En wat vinden jullie van ze?

Have you guys tried any of the new Essence lip products? And what’s your opinion on them?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Essence Waterproof Eyebrow Topcoat
Haul | New Essence products for spring 2016
TAG | 40 Beauty Questions (in English)
TAG | 40 Beauty Questions (in Dutch)

Advertisements

7 thoughts on “Review | Essence Velvet Matt Lipstick & Velvet Stick Matt Lip Colour

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s