Review | Catrice Eyebrow Filler

Mijn wenkbrauwharen staan alle kanten op, ondanks dat mijn wenkbrauwen niet heel bushy zijn. Om de boel een beetje te ”temmen” besloot ik de Catrice Eyebrow Filler Perfecting & Shaping Gel uit te proberen. Hij kost €3,59 bij Kruidvat of Trekpleister.

Laat ik beginnen met de (naar mijn mening) minpunten, zodat we positief kunnen eindigen. Om te beginnen is het borsteltje behoorlijk groot. Je moet dus goed opletten dat je het borsteltje zo horizontaal mogelijk houdt tijdens het aanbrengen, anders zit alles onder. Ook zouden de vezeltjes in de gel je wenkbrauwen iets voller moeten laten lijken, maar dat is bij mij – zelfs na drie lagen – niet bepaald het geval (zie foto’s). Heb je van jezelf volle wenkbrauwen, dan zou dit product een goede aanvulling zijn. Maar heb je (zoals ik) wat kale plekjes, dan vult dit product ze niet echt in. Verder is de gel niet waterproof, maar hij claimt ook niet dat te zijn. Sinds kort is hij te koop in twee kleuren. Degene die ik heb heet tegenwoordig ”10”, en er is nog een iets koelere kleur (”20”). Beide kleuren zijn echter vrij donker.. Té donker als je lichte wenkbrauwen / licht haar hebt.

My eyebrow hairs are a mess, even though my brows aren’t very bushy. To ”tame” them a bit I decided to try out the Catrice Eyebrow Filler Perfecting & Shaping Gel. The gel costs €3,59 (ca. £2,80/$4,00) at Kruidvat or Trekpleister.

Let’s start with the (in my opinion) more negative points, so we can end on a positive note. The brush is very big, so you have to make sure you hold the brush as horizontal as possible when applying the gel, otherwise you’ll make a mess. The little fibres in the product are supposed to make your brows appear fuller, but – even after three layers – this isn’t really the case for me (see pictures). If you have naturally full brows this product on it’s own might be a good option. But if you have a couple of ”bald” spots (like I do) the product won’t really fill them in. The gel isn’t waterproof, but doesn’t claim to be. Until recently there was only one colour (the colour I have, which is now called ”10”). There’s also a slightly cooler colour now (”20”). However both colours are quite dark.. Too dark if you have light brows/hair.

Foto rechtsonder: dik aangebracht (links) en licht aangebracht.
Photo bottom right: heavy swatch (left) and light swatch.


Ondanks de hierboven genoemde minpuntjes vind ik het op zich een prima wenkbrauwgel. Hij houdt mijn wenkbrauwharen op z’n plaats en een klein regenbuitje of een beetje zweet overleeft hij wel zonder uit te lopen. Een kleiner borsteltje waarmee je preciezer kunt werken zou fijn zijn. Maar verder is het, om je wenkbrauwpotlood (of alleen je wenkbrauwen, als je volle wenkbrauwen hebt) te setten, een prima product.

Nonetheless I think this is quite a nice brow gel overall. It keeps my eyebrow hairs in place and it’ll survive a bit of rain or sweat without running all over your face. A smaller, more precise brush would be nice though. But anyways, to set your brow pencil (or just your brows if you have full ones) it’s a nice product.brows2
Van boven naar beneden: mijn wenkbrauwen zonder product ; met drie (!) dikke lagen van de Catrice Eyebrow Filler ; lichtjes ingekleurd met de e.l.f. Instant Lift Brow Pencil in ”Taupe” en daarna geset met een laagje Eyebrow Filler.
Top to bottom: my brows without any product ; with three (!) thick layers of the Catrice Eyebrow Filler ; lightly drawn in with the e.l.f. Instant Lift Brow Pencil in ”Taupe” and set with a layer of the Eyebrow Filler.


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | MUA Elysium Palette
TAG | What’s in my makeup bag? (Winter 2016) (in Dutch)
FOTD | Almost Valentine’s Day

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s