Review | MUA Elysium Palette

Zoals jullie misschien wel gezien hebben in mijn vorige blogposts, heb ik pas het Elysium oogschaduwpalette van MUA gekocht voor een Valentijnsdag make-uplookfo;sigo.png. In mijn Valentijnsdag date night tutorial konden jullie hem al in actie zien, en daarin verklapte ik ook al een beetje dat ik het palette best goed vind. Bij dezen heb ik een wat meer in depth review voor jullie.

As you guys might’ve seen in my latest blog posts I bought the Elysium eyeshadow palette by MUA for a Valentine’s Day makeup look. You can see the palette in action in my Valentine’s Day date night tutorial, and in that video I already told you guys I quite like the palette. Here’s a more in depth review.


Verkooppunten, prijs, verpakking

MUA wordt in Nederland helaas niet bij elke Kruidvat verkocht, maar met een beetje zoeken kan je een Kruidvat in de buurt vinden die het verkoopt. Een lijst met Kruidvat filialen die MUA verkopen kun je hier vinden, maar je kunt het palette natuurlijk ook gewoon bestellen op Kruidvat’s website. In Engeland is het merk beter verkrijgbaar in de winkel. Het palette is behoorlijk budget: je betaalt maar €7,99 voor tien oogschaduws! Dat het palette budget is kan je aan de verpakking zien: het ziet er vrij simpel en goedkoop uit, maar is gelukkig wel vrij stevig.

Sales points, price, packaging
MUA unfortunately isn’t sold in every Kruidvat in the Netherlands, but if you know where to look you’ll be able to find a Kruidvat near you that sells the brand. A list of all Kruidvat stores selling MUA can be found here, but of course you can also order the palette on Kruidvat’s website. In the UK the brand is more readily available in stores than in Holland. The palette is very budget: you only pay €7,99 (ca. £6,20 or $9,00) for ten eyeshadows! The budget-ness of the palette is pretty obvious by looking at the simple and cheapish packaging, but at least it’s quite sturdy.
SONY DSCSONY DSC
ijg

Kleuren, pigmentatie, en eindoordeel
Ik vind de kleurenselectie in dit palette erg mooi. De kleuren zijn een goede mix van rosé tinten, neutralere bruine kleuren, en er zitten een matte nude en zwarte kleur in (altijd handig!). Ik was bang dat de pigmentatie slecht zou zijn (alle reviews die ik gelezen had zeiden iets anders). Gelukkig valt dat mee met dit palette. De glanzende oogschaduws zijn niet té glitterig, en geven veel kleur af, en de matte oogschaduws zijn (zeker voor budget oogschaduws) best gepigmenteerd. Sommige oogschaduws zijn wat poederig, dus wees niet te hardhandig. ;) Al met al vind ik het een goed palette, zeker voor de prijs!

Colours, pigmentation, and final verdict
I really like the colour selection of this palette. The colours are a good mix of rosey colours, more neutral browns, and there’s a matte nude and matte black colour (always handy!). I was afraid the pigmentation would be crap (the reviews I read about the palette were very divided). Fortunately it all turned out OK haha. The shiney eyeshadows aren’t too glittery, and are quite pigmented, and so are the matte eyeshadows (something that’s actually pretty rare for matte budget shadows). Some of the shadows are a bit powdery, so try to not be too heavy handed. ;) But all in all it’s a pretty good palette in my opinion, especially for the price!
1-41-52
Foto: een look die ik afgelopen week met het Elysium palette gemaakt heb (lees meer hier).
Photo: a look I did with the Elysium palette last week (read more here).

Advertisements

2 thoughts on “Review | MUA Elysium Palette

  1. Pingback: Tutorial | Roségouden Valentijnsdag date night look (budget) (in Dutch) | beauty&rags.

  2. Pingback: 10 Beauty Products I Want To Try This Year (in English) | beauty&rags.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s